عدد الرسائل : 38 توقيع المنتدى : تاريخ التسجيل : 13/10/2008
موضوع: الخبز العربي وصل وبالصور كمان 05.11.08 20:20
[b][b][b]السلام عليكم ورحمة الله وبركاته هلا حبيباتي اليوم حبيت أعطيكم طريقة الخبز العربي وهذه الطريقة اخدتها من إحدى الأخوات الله يجزيها كل خير واعتمدت عندي لأني أحب الخبز العربي وبأوروبا مش موجود وحتى لو موجود مايكونش لذيذ لهذا تعالوا معاي اوريكم الطريقة
المقادير كوبين ونص دقيق ملعقة شاي خميرة نص ملعقة شاي ملح ملعقة ونص طعام سكر كوب ماء دافئ
الطريقة نذوب الخميرة والسكر في كوب الماء
نضع الدقيق والملح في صحن العجن أنا استخدم العجانة الكهربائية أسهل وأحسن للعجن
بعدين نبدأ نضيف الماء بالتدريج ونعجن كويس لمدة 5دقائق حتى تتكون عندنا عجينة ناعمة ورطبه و لا تلتصق باليد المهم لاتكون رطبه كثير ولا يابسة كثير. وهذا شكلها بعد العجن
نتركها ترتاح مدة ربع ساعة وده شكلها بعد مارتاحت ماتغيرش كثير
نأخذ صينية ونرشها بالدقيق ونقرص العجينة إلي 6اقراص متساوية وبعدين نعطيها بقطعة قماش رطبة( يعني حطيها في ماء دافئ واعصريها( نتركها نصف ساعة فقط لا أكثر لتخمر
وهذا شكلها بعدما خمرت العجينة
نسخن صاج على النار ونجهز 7مناديل ورقية تبع المائدة ونبدأ نفرد الأقراص إما ثخينة أو رقيقه على حسب رغبتك المهم مش رقيق كثير عشان لايصير يابس بعد التحمير
حطي كل قرص فرديته على منديل ورق
وبعدين حطي منديل تاني وحطي القرص الي بعدو وهكذا يعني حطي كل 3فوق بعض بينهم منديل ورق خوذي ورقة المنديل الزايدة وغطي فيها أول مجموعه فرديتها واقلبيها عشان ناخذ أول قرص فردناه لأنه بيكون اتخمر وخوذي أول ورقة مع الخبز واقلبيها على الصاج بحذر ..وقبل ما تطلع فقعات اقلبيها زي الصورة
وابدائ قلبي لحد ماتنتفخ وتتحمر وهذي صورة في طريقها الي الانتفاخ خخخخ
هاقولك على شئ لو عندك سيراميكا ممكن تضعيها فى الفرن وتخبزى عليها الخبز ده لا ةايه كمان الكبدة الاسكندرانى مش باقولك شطورة يلا ياقمر هاتى باقى ماعندك
يا هلا بعبورتنا الغاليه نورتي الصفحه حبيبتي فكره السيراميك حلوة هو اكيد في الفرن احسن بس انا فرني مش تمام عشان كده عملتو عالصاج بس بجد الخبز رااااائع بعملو على طول واحيانا بعمل كميه كبيرة وافرزها وهيا سخنه ولما احتاج اطلعها
(أم آلاء) مجموعة الادارة
عدد الرسائل : 397 رقم العضوية : 7 توقيع المنتدى : تاريخ التسجيل : 18/01/2008
موضوع: رد: الخبز العربي وصل وبالصور كمان 06.11.08 10:30
ما شاء الله هى دى ستات البيوت الشطوراااات ايه الحلاوة دى عبير هى قريبه من الخبز اللى بنعمله فى البيت بس
احنا بنعجنه بنفص نوع المقادير وبنتزركه يخمر وبعدين نقرصه وبعدين نسيبه يرتفع يعنى يخمر شويه وبعدين نبدء فى تقطعيه ووضعه فى الفرن
قريبه من الخبز اللى احنا هنا فى بلدنا يكرمك ربنا دانتى بقى عاوزه تفتحى الشهيه على الاخر بالكبده الاسكندرانى كمان يا واد يا جامد تبارك الله جزاك الله خيرا حبيبتى
أم العبدين محفظة قرآن
عدد الرسائل : 38 توقيع المنتدى : تاريخ التسجيل : 13/10/2008
موضوع: رد: الخبز العربي وصل وبالصور كمان 06.11.08 10:41
(أم آلاء) كتب:
ما شاء الله هى دى ستات البيوت الشطوراااات ايه الحلاوة دى عبير هى قريبه من الخبز اللى بنعمله فى البيت بس
احنا بنعجنه بنفص نوع المقادير وبنتزركه يخمر وبعدين نقرصه وبعدين نسيبه يرتفع يعنى يخمر شويه وبعدين نبدء فى تقطعيه ووضعه فى الفرن
قريبه من الخبز اللى احنا هنا فى بلدنا يكرمك ربنا دانتى بقى عاوزه تفتحى الشهيه على الاخر بالكبده الاسكندرانى كمان يا واد يا جامد تبارك الله جزاك الله خيرا حبيبتى
]ياهلا بحيبية قلبي ام الاء الحمدلله انو عجبكم يله بقى ابقي اعملي ل الآء واخوها سندويتشات وهو رايحين للمدرسة[/b]
ياسمين الشام مراقبة عامة
عدد الرسائل : 453 رقم العضوية : 2 توقيع المنتدى : تاريخ التسجيل : 03/01/2008
موضوع: رد: الخبز العربي وصل وبالصور كمان 06.11.08 17:54
مشكورة يا غندورة
بجد شكلها لذيذ جدااا عنجد شهيتيني وخصوصي اني جائعة جدا
بس عندي سؤال
الصاج اللي اعملها عليه كأني شفتك خبزتيها على التيفال
يعني ممكن تصير عالتيفال ولا لاء؟؟
أم العبدين محفظة قرآن
عدد الرسائل : 38 توقيع المنتدى : تاريخ التسجيل : 13/10/2008
موضوع: رد: الخبز العربي وصل وبالصور كمان 06.11.08 20:12
ياسمين الشام كتب:
مشكورة يا غندورة
بجد شكلها لذيذ جدااا عنجد شهيتيني وخصوصي اني جائعة جدا
بس عندي سؤال
الصاج اللي اعملها عليه كأني شفتك خبزتيها على التيفال
يعني ممكن تصير عالتيفال ولا لاء؟؟
لاشكر على واجب حبيبتي نورتي الصفحة ايوة الصاج ثيفال لكن من النوع الثقيل لانه يتحمل الحرارة طول فترة الخبز
ام عزيــــــز نسمة رائعة
عدد الرسائل : 346 رقم العضوية : 10 توقيع المنتدى : تاريخ التسجيل : 04/01/2008
موضوع: رد: الخبز العربي وصل وبالصور كمان 07.11.08 17:59
ماااااااشاء الله لا قوة الا بالله
فعلا شيف من الدرجة الممتازة
تسلمي حبيبتي وربنا يحفضك من كل سوء......وتمتعينا بكل الاطباق الى عندك
أم العبدين محفظة قرآن
عدد الرسائل : 38 توقيع المنتدى : تاريخ التسجيل : 13/10/2008
موضوع: رد: الخبز العربي وصل وبالصور كمان 08.11.08 19:10
ام عزيــــــز كتب:
ماااااااشاء الله لا قوة الا بالله
فعلا شيف من الدرجة الممتازة
تسلمي حبيبتي وربنا يحفضك من كل سوء......وتمتعينا بكل الاطباق الى عندك
حياه الله ام عزيز اسعدني وجودك غاليتي وانتي الي شف من الدرجة الممتازة
أم حبيبة الرحمن مراقبة الاسرة السعيدة
عدد الرسائل : 1742 رقم العضوية : 19 توقيع المنتدى : تاريخ التسجيل : 08/01/2008
موضوع: رد: الخبز العربي وصل وبالصور كمان 09.11.08 9:05
بصراحة شكلة رائع وشهى ويجوع تسلمى يا جميل
أم العبدين محفظة قرآن
عدد الرسائل : 38 توقيع المنتدى : تاريخ التسجيل : 13/10/2008
موضوع: رد: الخبز العربي وصل وبالصور كمان 09.11.08 18:05
أم حبيبة الرحمن كتب:
بصراحة شكلة رائع وشهى ويجوع تسلمى يا جميل
نورتي الصفحه حبيبتي انتي الي جميييييييييييييييله
هايدي مشرفة المطبخ
عدد الرسائل : 232 توقيع المنتدى : تاريخ التسجيل : 02/11/2008
موضوع: رد: الخبز العربي وصل وبالصور كمان 17.11.08 7:23
ما شاء الله روووووووعه
يسلمووووووووو الايادي يا قمر
ام عبد الرحمن نسمة رقيقة
عدد الرسائل : 9 توقيع المنتدى : تاريخ التسجيل : 21/01/2008
موضوع: رد: الخبز العربي وصل وبالصور كمان 25.11.08 17:57
ما شاء الله كتير حلو للسندوتشات تسلم يدك ام العبدين
لكن انا للأسف الصور من اول ما خبزت مش ظاهرة وسندوتش الكبدة؟؟؟مش ظاهر ههه هاكل ايه؟